صفحه اصلی / مشکلات پوست و مو / اگزما پوستی به چه دلیلی در بدن ایجاد می شود؟
۸ دقیقه
[ratemypost]

اگزما پوستی به چه دلیلی در بدن ایجاد می شود؟

آنچه می خوانید...

اگزما پوستی که با نام علمی آتوپیک درماتیت شناخته می شود یک بیماری پوستی رایج می باشد که منجر به خارش و یا التهاب پوست شده و برای شخص ایجاد ناراحتی می کند. در ایجاد این بیماری موارد زیادی نقش داشته که از جمله آن ژنتیک، تضعیف سیستم ایمنی و یا عواملی مانند گرد و غبار می باشد. این عارضه منجر به تغییراتی در پوست فرد مبتلا شده که از جمله آن التهاب، خشکی و خارش پوست می باشد. اگزما پوستی از جمله عارضه های مزمن پوست بوده که می تواند تا مدت ها در بدن فرد وجود داشته و در مواقعی تشدید پیدا کند. این بیماری بیشتر در افراده مبتلا به آلرژی نشان داده می شود و اگزمای پوستی از شایع ترین مدل های اگزما در جهان می باشد. قبل از شروع هر درمانی نیاز است تا ابتدا با علائم آن آشنا شده تا در صورت داشتن علامت های مشابه بیماری به پزشک مربوطه مراجعه کرده و درمان را شروع نمایید.

علت ایجاد اگزمای پوست

نشانه های اگزما پوستی در بزرگسالان

علامت های اگزمای پوستی در هر فرد متفاوت بوده و این علائم می تواند در هر قسمت بدن شخص نیز بروز پیدا نماید. در بعضی از مواقع این علائم می تواند بسته به فصول سال تغییر کرده و در افرادی نیز ممکن است بطور مداوم نشان داده شود. از سری نشانه های اگزمای پوست شامل موارد زیر است:

  • خارش شدید پوست
  • پوسته پوسته شدن بدن در بعضی نقاط
  • پوست ترک خورده و خشک
  • ایجاد جوش های ریز و قرمز
  • ضخیم شدن پوست در نواحی از بدن
  • قرمزی و تورم پوست
  • حساسیت پوست نسبت به تماس بدن با لباس
  • تیره شدن پوست اطراف چشم
  • تغییر بافت در اطراف دهان، گوش ها و چشم ها

گاهی وقتها اگزما پوست برای چندین سال از بین می رود و ممکن است بعد از مدتی دوباره علائم آن بروز پیدا کند و به عبارت دیگر این بیماری پوستی می تواند بصورت دوره ای ظاهر شود و برای مدتی از بین رفته و بعد از چند سال دوباره علائم آن ظاهر شود. اگزما در کودکان معمولا تا قبل از ۵ سالگی خودش را نشان می دهد و این بیماری در افراده دارای آلرژی شایع تر می باشد.

نشانه های اگزما پوست در بدن
نشانه های اگزما پوست در بدن چیست؟
نشانه های اگزما پوست در بدن کدام است؟
اگزما پوستی در کودکان

نشانه های اگزما پوستی در کودکان: علامت های اگزما در کودکان بسیار شبیه به بزرگسالان می باشد و این بیماری در سنین ۳ تا ۶ ماهگی برای اولین بار در نوزادان مشاهده می شود. این علائم بیشتر در صورت، گردن، آرنج و زانوها ظاهر شده و در کودکان بیشتر در قسمت داخلی آرنج، پشت زانوها، اطراف دهان، روی مچ دست ها، پاها و زانوها و اطراف گردن رخ می دهد. با مشاهده هر کدام از این نشانه ها می توانید به پزشک مراجعه کرده و اقدام به درمان آن نمایید.

انواع اگزما پوست و راه های درمان خانگی

آشنایی با انواع اگزما باعث شده تا شما بتوانید بهتر آن را تشخیص و با روش های ساده خانگی تعدیل نمایید. از شایع ترین نشانه های اگزما، پوست قرمز و خارش پوست می باشد که در همه مدل ها بصورت مشترک وجود دارد.

اگزمای دیس هیدروتیک: از عوامل ایجاد کننده این اگزما استرس، تماس با مواد شیمیایی مانند نیکل، کبالت و املاح کروم و بیماری های آلرژیک می باشد. این مدل از اگزما بصورت تاول های ریز و آبدار بر روی قسمت های مختلف دست، پا و یا انگشتان آن نشان داده می شود. این نوع برخلاف عموم اگزماها که در هوای سرد و خشک رخ می دهد، در هوای گرم و فصل بهار و تابستان شایع تر می باشد.

اگزمای درماتیت تماسی: از عواملی که باعث این عارضه می شود، تماس مستقیم با یک عامل محرک می باشد، محرک هایی مانند مواد شیمیایی، گرد و غبار، مواد آرایشی و بهداشتی حاوی الکل و بعضی پارچه ها مانند پارچه های پشمی است. در این حالت پوست قرمز و ملتهب شده و شروع به خارش می کند که این اگزماها بیشتر در دست ها ظاهر می شود.

اگزمای تومولار یا سکه ای: از جمله اگزماهای ایجاد شده بر اثر سرما و خشکی هوا می باشد که این عامل منجر به تحریک پوست و ایجاد اگزما می شود. در این نوع لکه های سکه ای و دایره شکل بر روی پوست ایجاد شده که با قرمزی، خارش و تورم همراه است. این مدل نسبت به سایر نمونه های اگزما کمی دشوارتر می باشد.

اگزمای استار: این نوع از اگزما پوست زمانی ایجاد می شود که جریان خون در بدن به درستی حرکت نکند و در قسمت های پایینی بدن باقی بماند. این عارضه بخاطر ایستادن های طولانی بر روی پا اتفاق می افتد و باعث شده تا فشار وارد شده به سیاهرگ ها، باعث نشت مایع به زیر پوست و بروز اگزمای وریدی شود. از نشانه های اولیه آن میتوان به اگزما، تورم مچ پاها و در ادامه خارش، تورم، درد، قرمزی و پوسته پوسته شدن پا اشاره کرد.

اگزمای سبورئیک: این مدل در نقاطی از پوست می باشد که غدد چربی زیادی وجود دارد، مانند پوست سر، بالای کمر و بینی و زمانیکه پوست سر را تحت تاثیر قرار می دهد، علاوه بر خارش و قرمزی پوست، باعث ایجاد پوسته های خشک یا چرب نیز می شود.

در هنگام مواجه شدن با هر کدام از انواع اگزما، توصیه می شود که هرچه سریع تر به پزشک متخصص مراجعه کرده تا با تشخیص به موقع، منجر به کنترل و کاهش علائم بیماری شوید.

بیشتر بدانید: برای رفع سکسه چه باید کرد؟

علل ایجاد بیماری اگزما

دلایل اصلی و دقیق این بیماری پوستی هنوز مشخص نبوده، اما با این حال پزشکان چند علت را مرتبط با بیماری پوستی می دانند که شامل موارد زیر است:

ژنتیک: از آنجایی که شیوع این بیماری در افرادی که اعضای خانواده آن به اگزمای پوستی مبتلا هستند بیشتر از سایرین می باشد، پزشکان یکی از علل این بیماری را ژنتیک می دانند.

عوامل خارجی: مواردی مانند دمای بسیار بالا، آب و هوای خشک و سرد و رطوبت پوست در بروز و تشدید این عارضه نقش دارند.

سیستم ایمنی: این موضوع برای افرادی که در دوران کودکی سیستم ایمنی آنها به درستی رشد نکرده و باعث شده تا در برابر محرک ها قابلیت محافظت از بدن را به خوبی نداشته باشند و احتمال اگزما پوست در این افراد بیشتر است.

 افراد مبتلا به آلرژی: از بیماری ها مرتبط به اگزما، بیماری آلرژی است. افرادی که به آلرژی مبتلا هستند نسبت به سایرین در معرض ابتلا به اگزمای پوستی می باشد. بدن این افراد نسبت به بعضی از محرک ها، آلرژی داشته و ممکن است این علائم بصورت اگزما واکنش نشان دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *