وقتی بخش زیادی از زیبایی و جذابیت چهره در گرو داشتن موهای سالم و زیبا است، هیچ جای تعجبی ندارد که ریزش مو امری نگران کننده و ترسناک بنظر برسد. علت ریزش مو در زنان ممکن است دربردارنده موارد متعدد و گوناگونی باشد؛ از ژنتیک تا اختلالات هورمونی و مصرف بعضی از داروها!
البته گاهی اوقات نیز نمی توان ریشه ی اصلی ریزش مو را شناسایی کرد. اما بررسی کردن احتمال های موجود و سعی در درمان و کنترل آن ها، می تواند تا حد زیادی به جلوگیری و درمان ریزش مو کمک کند. در این مقاله درباره مهم ترین علت ریزش مو در زنان، انواع و روش های درمان توضیحات کاربردی و جامعی را ارائه کرده ایم. با ما همراه باشید…
ریزش مو چیست؟
وقتی از ریزش مو به عنوان یک اتفاق ناخوشایند حرف می زنیم و می گوییم ممکن است نشانه ی وجود یک اختلال یا بیماری جدی تر در بدن باشد، منظور ما نوعی از ریزش مو است که به طور ملموسی باعث کم شدن حجم مو ها و یا کچلی شده باشد. در حالت طبیعی هر انسانی ممکن است روزانه ۴۰ تا ۱۰۰ تار مو از دست بدهد و این هیچ اشکال ندارد؛ زیرا موهای جدیدی به جای آن ها روییده و رشد خواهد کرد. مشکل زمانی آغاز می شد که به جای موهایی که میریزند، موی جدیدی جایگزین نشود!
ریزش مو می تواند ناشی از تغییر سطح هورمون ها، افزایش سن، ابتلا به بعضی از بیماری ها و بسیاری موارد دیگر باشد. نشانه های ریزش مو نیز به همین شکل، در افراد متفاوت است. حتی الگو های ریزش مو در زنان و مردان باهم فرق دارد. مثلا: ریزش مو در مردان، بیشتر اوقات به شکل طاسی نمایان می شود. ولی در زنان اینگونه نیست.
بعضی از افراد ممکن است در طول چندین سال موهای خود را از دست بدهند و بعضی دیگر ممکن است به صورت ناگهانی دچار ریزش موی شدید شده و در زمان بسیار کوتاهی حجم زیادی از موهای خود را از دست بدهند.
مهم ترین نشانه ی ریزش مو، بیشتر شدت تعداد تار مو هایی که از دست می دهید و کم شدن حجم موهای شما است.
با اینحال، تشخیص ریزش مو می تواند کمی پیچیده تر هم باشد…!
نشانه های ریزش مو در زنان
موارد زیر، اتفاقاتی هستند که مشاهده ی آن ها می تواند به معنای دچار شدن به ریزش مو باشد:
* روزانه موهای بیشتری از روی سر شما بریزد. ممکن است فرش اتاقتان، حمام و حتی سینک دستشویی پر از موهای شما شوند!
* در قسمتی از سر خود، متوجه خالی شدن و ریزش موی چشمگیری شوید. مثلا کناره های سر یا پیشانی شما به وضوح خالی از مو شده باشد.
* حجم موهای شما آنقدر کم شود که وقتی در آینه به خود نگاه می کنید، بتوانید پوست سرتان را ببینید.
موهایتان بیشتر از قبل، ضعیف و شکننده شده باشد.
هرکدام از این موارد ممکن است به دلیلی کاملا ویژه رخ دهند. به همین دلیل برای درمان ریزش مو، باید بتوانیم مهم ترین علت آن را کشف کنیم…
علت ریزش مو چیست؟
همانطور که به آن اشاره کردیم عوامل متعددی هستند که باعث ریزش مو می شوند. ولی مواردی که به وضعیت سلامتی بدن مربوط می شوند، اهمیت بیشتری دارند؛ زیرا ریزش موی ناشی از این موارد، به عنوان زنگ خطری است که زودتر نسبت به درمان آن ها اقدام شود.
بیماری هایی که مربوط به سیستم ایمنی بدن و تعادل هورمون ها هستند در این گروه قرار دارند.
برخی از مهم ترین علت های ریزش مو عبارت اند از:
بیشتر بخوانید : ترشحات واژن
- پرکاری و کم کاری تیروئید
- بیماری هاشیموتو
- لوپوس منتشر
- سلیاک
- بیماری های پوستی
- کمبود ویتامین ها و مواد مغذی بدن
- شیمی درمانی و پرتو درمانی
- مصرف داروهای ضدافسردگی و آرامبخش
- رژیم غذایی نامناسب
- استفاده از محصولات مضر و غیر استاندارد
- قرار داشتن در معرض آلودگی های شدید
- شست و شوی زیاد مو ها
مهم ترین علت ریزش مو در زنان
علاوه بر مواردی که به عنوان اصلی ترین علت های ریزش مو ذکر شد، موارد دیگری نیز هستند که باعث ریزش مو در زنان می شوند.
مهم ترین علت های ریزش مو در زنان عبارت هستند از:
– محکم بستن مو برای مدت زمان طولانی
– کمبود ویتامین ها و فقر آهن
– رژیم غذایی برای لاغری
– استفاده بیش از حد از محصولات شیمیایی مو
– استرس شدید
– بارداری و زایمان
– شیردهی
– افسردگی و مشکلات عاطفی
– مصرف داروهای کنترل فشار خون
– تغییرات هورمونی در اثر یائسگی، بارداری و مصرف داروهای ضدبارداری
– سندروم تخمدان پلی کیستیک
همچنین، داشتن سابقه ی ژنتیکی ریزش مو و افزایش سن نیز از دلایل دلایل بسیار مهم ریزش مو هستند.
بیشتر بدانید: سندروم آرنج تنیس بازان
راه های درمان ریزش مو
مثل هر اختلال دیگری، برای درمان ریزش مو نیز باید اول علت اصلی را شناسایی کنیم.
- در مواردی که ریزش مو ناشی از استرس یا تغییرات هورمونی دوران بارداری باشد، احتمالا نیاز به درمان خاصی نیست و ریزش مو بعد از مدتی برطرف خواهد شد. البته اگر دچار استرس هستید، سعی کنید سطح آن را کنترل کرده و یا کاهش دهید.
- برای درمان ریزش مو ناشی از رفتار نامناسب با موها، مثل محکم بستن آنها و مصرف محصولات مضر، تنها کافی است که این عادات را متوقف کنید.
- اگر ریزش مو ناشی از کمبود مواد مغذی و ویتامین های بدن باشد، لازم است مواد مورد نیاز را از طریق خوردن دارو های مکمل تامین کنید. لازم به ذکر است که هرگز بدون مشورت با پزشک اقدام به مصرف مکمل ها نکنید. این تصور که داروهای مکمل بدون ضرر هستند، کاملا اشتباه بوده و حتی می تواند به شما آسیب بزند.
- عدم تعادل هورمون ها و اختلالات تیروئید نیز، باید تحت نظر پزشک متخصص تحت درمان قرار بگیرند. متداول ترین شیوه برای درمان این مشکلات، دارو درمانی است.
علاوه بر روش های گفته شده، درمان های دیگری نیز به صورت موضعی انجام می شوند که معمولا نتایج موفقیت آمیز و ماندگاری برای رفع و درمان ریزش مو دارند.
روش هایی مثل: لیزر درمانی، مزوتراپی و داروی ماینوکسیدیل.