صفحه اصلی / بیماری های ارتوپدی / همه چیز درباره درمان دیسک کمر
۹ دقیقه
[ratemypost]
درمان دیسک کمر

همه چیز درباره درمان دیسک کمر

آنچه می خوانید...

یکی از بیماری هایی که بسیاری از افراد ممکن است به آن دچار شوند دیسک کمر می باشد. روش های متنوعی برای درمان دیسک کمر وجود دارد که هر یک از این روش ها باید توسط پزشک مورد بررسی قرار بگیرد و سپس بیمار از آن روش ها جهت درمان استفاده کند. در واقع بسیاری از افراد هستند که تنها با روش های خانگی مایل می باشند دیسک کمر خود را درمان کنند ولی به نتیجه نمی ‌رسند. از آنجایی که درمان کردن دیسک کمر یک امر تخصصی می باشد پزشکان تنها افرادی هستند که قادر می باشند درد دیسک کمر را کاهش دهند و آن را درمان نمایند.

 بنابراین بهتر است برای درمان دیسک کمر خود به پزشک متخصص که در این زمینه تخصص زیادی دارد مراجعه کنید. بسیاری از افراد بر این باور هستند که درمان دیسک کمر تنها با جراحی امکان پذیر است . به همین دلیل از مراجعه کردن به پزشک خودداری می نمایند. شما باید به خوبی بدانید که روش های درمان کردن دیسک کمر متنوع است و هر یک از این روش ها بر اساس نوع بیماری و همچنین شدت دیسک زیر نظر پزشک برای بیمار اجرا می ‌شود. برخی از مهم ترین روش هایی که مربوط به درمان کردن دیسک کمر می باشد را در ادامه معرفی می کنیم تا شما اطلاعات بیشتری در مورد این روش به دست بیاورید.

درمان دیسک کمر

دیسک کمر چیست؟

ستون فقرات از ۵ مهره ی اصلی ساخته شده است که توسط دیسک های غضروفی از هم جدا شده اند. در حقیقت این دیسک ها شبیه به یک ضربه گیر عمل کرده و سبب انعطاف پذیری کمر می شوند. وظایف اصلی این دیسک ها شامل موارد زیر می شود:

  • بارهای فشاری روی ستون فقرات را توزیع می کنند.
  • در حین حرکت فاصله ی بین بدنه های مهره ها را حفظ می کنند.
  • برای ستون فقرات ایجاد انعطاف کرده و از حرکات بیش از حد جلوگیری می کنند.

هر دیسک کمر از دو بخش تشکیل شده است: یک بخش داخلی نرم که مثل ژلاتین می ماند و از آب و پروتئین تشکیل شده است و یک حلقه ی خارجی سخت . در حقیقت ضعیف شدن یا صدمه دیدن حلقه ی خارجی سخت می تواند باعث بیرون زدگی دیسک از حلقه شود. به این وضعیت فتق دیسک یا پرولاپس دیسک نیز گفته می شود که سبب بروز علائمی مانند درد و احساس ناراحتی شدید در ناحیه ی آسیب دیده می شود. در واقع دیسک کمر، یکی از شایع ترین مشکلات ستون فقرات می باشد که معمولا در مهره های انتهایی ایجاد می شود. زمانی که دیسک آسیب ببیند ممکن است متورم شده یا باز شود که منجر به پارگی دیسک می شود.

علائم دیسک کمر چیست؟

فتق دیسک سبب ایجاد فشار به عصب مجاور و التهاب آن می شود و در نتیجه باعث بروز درد در طول عصب می شود. بنابراین فتق دیسک شایع ترین علت ایجاد دیسک کمر می باشد که سبب درد پا و درد ناراحت کننده ای در ساق پا می شود که حتی از کمردرد هم بدتر است. در صورتی که درد در امتداد مسیر عصب سیاتیک بزرگ و در پشت ساق پا منتشر شود به آن سیاتیک یا رادیکولوپاتی گفته می شود. از شایع ترین علائم سیاتیک یا رادیکولوپاتی معمولا درد عصبی در پا توصیف می شود به گونه ای که بیمار از وجود علائم قابل توجهی مانند سوزش پا و یا دردی شبیه به کشیده شدن امواج الکتریکی در سرتا سر پا شکایت می کند.

علائم دیسک کمر بسته به محل فتق دیسک و درجه ی فتق ممکن است درهر فرد با دیگری متفاوت باشد. توجه داشته باشید که در درمان دیسک کمر تنها و تنها تشخیص پزشک ملاک درمان شما می باشد. از دیگر علائم مربوط به فتق دیسک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • احساس بی حسی پا
  • سوزن سوزن شدن پا
  • ضعف و کرختی در ساق پا
  • مشکل در بلند کردن پا هنگام راه رفتن

در صورتی که فتق دیسک سبب اسپاسم عضلانی کمر شود ممکن است درد با دو روز استراحت مداوم ،قرار دادن کیسه آب گرم در محل درد و نشستن یا دراز کشیدن بر روی بالش ها و صندلی های مخصوص تا حدودی تسکین یابد. علائم فتق دیسک کمر در مواردی که فتق گسترده باشد شدیدتر است و اگر عصب را تحت تاثیر قرار ندهد،ممکن است درد، خفیف و محدود در ناحیه ی کمر باشد.

از اولین نشانه های فتق دیسک کمر، کمر درد یا درد پا می باشد که برای چند روزی رخ می دهد و سپس از بین می رود و این روند ادامه دارد.

چرا دیسک کمر ایجاد می شود؟

دیسک کمر امروزه یکی از شایع ترین بیماری های مربوط به ستون فقرات می باشد که آمار ابتلا به آن در زنان و مردان برابر است. دلیل بروز دیسک کمر بیرون زدگی دیسک یا فتق دیسک می باشد که می تواند علل زیادی داشته باشد. با افزایش سن، دیسک بین مهره ای مایع خود را از دست داده و خشک می شود که می تواند منجر به تخریب حلقه ی خارجی دیسک شود. ژنتیک و سابقه ی خانوادگی یکی از اولین دلایل بروز دیسک کمر شناخته می شود. اما امروزه به دلیل سبک زندگی نادرست و نشستن های طولانی به حالت نامناسب، رانندگی مداوم ، محیط کار نامناسب و غیر استاندارد و هم چنین نداشتن ورزش و تحرک مناسب و کافی به یکی از بیماری های شایع حتی در سنین پایین تبدیل شده است.

عواملی که سبب بیرون زدگی دیسک و فتق دیسک می شوند :

  • آسیب درناحیه ی کمر و گردن
  • کشیدگی
  • بلند کردن اشیا به شیوه ی غلط و نادرست
  • چاقی بیش از حد و اضافه وزن
  • مصرف بیش از حد دخانیات

بیشتر بخوانید : درمان اسکولیوز با ورزش

معرفی روش های درمان دیسک کمر

تعدادی از روش هایی که مربوط به درمان کردن دیسک کمر می باشد و پزشک متخصص بر اساس نوع دیسک کمر و شدت آن این روش ها را به کار می گیرد عبارت هستند از :

۱. تجویز داروهای ضد التهاب

استفاده کردن از داروهای ضد التهاب برای دیسک کمر یکی از ابتدایی ترین روش هایی می باشد که پزشک برای بیمار تجویز می کند. اگر دیسک کمر پاره شود باید بدانید که فشار عصبی روی کمر ایجاد خواهد شد. التهاباتی در کمر به وجود می ‌آید که با استفاده از داروهای ضد التهاب، پزشک می ‌تواند التهابات کمر را کاهش دهد. در واقع باید به خوبی بدانید که این نمونه از داروها مانع ایجاد پروستاگلاندین در ناحیه دیسک کمر می شوند. اگر این ماده در ناحیه دیسک کمر افزایش پیدا کند گلبول های سفید نمی توانند در برابر آن مقاومت زیادی نشان دهند و پارگی دیسک افزایش پیدا خواهد کرد.

۲. تجویز داروهای شل کننده کننده عضلات

داروهای شل کننده عضلات به عنوان یکی دیگر از روش های درمان کردن دیسک کمر به کار گرفته می شود. داروهای زیادی هستند که پزشک برای شل کردن عضلات به بیمار ارائه می دهد. زمانی که فشار روی رشته عصبی شکل بگیرد، موجب خواهد شد که عضلات تحت تأثیر جریان های درد قرار بگیرند و منقبض شوند. بنابراین پزشک داروهای شل کننده عضلات را برای بیمار تجویز می کند تا با استفاده از این داروها عضله را از حالت منقبض شدن خارج سازد. اگر عضلات منقبض شود بیمار درد زیادی می کشد ولی با شل شدن عضلات، انقباض عضلات از حالت درد خارج خواهد شد و درد بیمار هم کاهش پیدا می‌ کند.

۳. گرما درمانی

گرمادرمانی یکی دیگر از روش های درمان دیسک کمر به شمار می رود. از گذشته ‌های دور بسیاری از افراد برای کاهش درد قسمت های متنوع بدن خود آن قسمت را گرم می کردند. امروز هم پزشکان با استفاده از علم فیزیوتراپی و همچنین اشعه ماوراء بنفش می توانند بسیاری از دردهای عضلانی را کاهش دهند. زمانی که شما به فیزیوتراپی برای درمان کردن دیسک کمر مراجعه می ‌کنید پزشک یک لامپ قرمز رنگ و یا بنفش رنگ را روشن می‌ کند و روی کمرتان قرار می‌ دهد.

درمان دیسک کمر

۴. سرما درمانی

سرما درمانی به عنوان یکی دیگر از روش های درمان کردن دیسک کمر شناخته می‌ شود. پزشک در این روش با استفاده کردن از کیسه یخ جهت درمان التهاب و همچنین آسیب دیدگی بافت کمر اقدام می نماید. در برخی از موارد که دیسک کمر بیرون زده باشد کمپرس یخ و همچنین بسته‌ های ژل یخ درد و التهاب را در افراد کاهش می دهد. نحوه استفاده کردن از کمپرس یخ برای کاهش دادن درد بیرون زدگی دیسک کمر بسیار مهم می باشد. پزشک می‌تواند به صورت اصولی از کمپرس یخ برای کاهش دادن درد و همچنین درمان کردن دیسک کمر استفاده کند.

۵. ماساژ درمانی

  روش بعدی درمان دیسک کمر ماساژ کمر می باشد. با استفاده کردن از این روش جریان خون در کمر افزایش پیدا خواهد کرد و موجب می شود که مواد سمی که التهابات زیادی در کمر به وجود آورده است از بین برود. ماساژ دادن کمر عضله ها را از حالت درد بیرون می آورد. در واقع باید به خوبی بدانید که ماساژ دادن کمر برای درمان کردن دیسک کمر یکی از بهترین روش‌ ها شناخته می ‌شود که تنها باید توسط پزشک انجام گردد. اگر پزشک به صورت اصولی این روش را اجرا نکند امکان دارد درد کمر افزایش پیدا کند.

۶. طب سوزنی

 طب سوزنی یکی دیگر از روش های درمان کردن دیسک کمر می باشد که بسیاری از افراد از این روش استفاده می ‌کنند. با فرو کردن سوزن های بسیار نازک در ناحیه کمر پزشک می ‌تواند درد دیسک کمر را کاهش دهد. در واقع شما باید به خوبی بدانید که طب سوزنی تنها باید توسط افراد متخصص انجام شود.

۷. کشش کمر

از گذشته ‌های دور بسیاری از افراد با کشیدن کمر درد کمر را کاهش می ‌دادند. کشش کمر موجب جا افتادن دیسک کمر خواهد شد. در واقع باید بدانید که کشش کمر، مفاصل ستون فقرات را به جای خود بر می گرداند و تنظیم می سازد که این روش هم نیز باید به صورت اصولی انجام شود.

۸. درمان با لیزر

در صورتی که درمان های ذکر شده پاسخ ندهد پزشک می تواند با استفاده از اشعه لیزر درمان کردن دیسک کمر را آغاز نماید. اشعه لیزر بر اساس مراحل مشخص شده وارد حفره های دیسک کمر می گردد و درمان را آغاز می ‌کند. فشار درون دیسک کمر با استفاده از این روش کاهش پیدا می ‌کند و همچنین بیرون زدگی دیسک کمتر خواهد شد. شما باید به خوبی بدانید که این روش یکی از بهترین روش هایی است که پزشک در کمترین بازه زمانی می ‌تواند جهت درمان کردن دیسک کمر انجام دهد.

امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد . اطلاعات لازم را کسب کرده باشید. شما میتوانید سوالات و تجربیات خود را در زیر این مطلب با ما به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *