- آیا تا بحال بخاطر ترس از اینکه دچار بوی بد دهان باشید، بیخیال حرف زدن شده اید؟
- یا برایتان پیش آمده که در حین صحبت کردن کسی از شدت آزار ناشی از بوی دهان او هیچ یک از حرف هایش را متوجه نشوید؟
تنفس بد بو یا بوی بد دهان؛ مشکلی است که باعث آزار اطرافیان شده و حتی خود فرد را نیز دچار احساسی ناخوشایند می کند. بوی بد دهان می تواند دلایل مختلفی داشته باشد و در برخی موارد خبر از یک مشکل یا بیماری اساسی تر بدهد. بنابراین رفع بوی بد دهان گاهی اوقات ممکن است نیازمند چیزی بیشتر از مسواک زدن و انجام اقدامات درمانی وسیع تری باشد…
بوی بد دهان، یک معضل اساسی!
علت های مختلفی برای بوجود آمدن بوی نامطبوع در دهان وجود دارند که شاید بعضی از آن ها برایتان جالب باشند. مثلا: آیا میدانستید اضطراب می تواند ایجاد بوی بد در دهان کند؟!
برای همه ی انسان ها اهمیت دارد که نفس و دهان آنها موقع صحبت کردن با کسی و یا در جمعی، بوی بد ندهد. بی دلیل نیست که در هر مغازه و سوپر مارکتی که وارد شوید حتما با انواع مختلفی از آدامس، شکلات و خوشبو کننده های دهان مواجه می شوید. تمام محصولاتی از این دست، که به خوشبو کردن و رفع بوی بد دهان اختصاص دارند، دارای اثر موقتی بوده و برای درمان علت اصلی بی فایده اند. بنابراین باید ابتدا علت ایجاد بوی نامطبوع در دهان را شناسایی کنیم…
بوی بد دهان چه علتی دارد؟
براساس آمار های به دست آمده، حدود ۵۰ درصد از بزرگسالان دچار بوی بد دهان هستند. این موضوع برای بعضی ها یک مشکل حاد و برای بعضی دیگر مشکلی مزمن است. در بیشتر موارد، علت اصلی بوی بد دهان عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است.
البته گاهی اوقات علاوه بر بوی نامطبوع، طعم بدی نیز در دهان احساس می شود. اگر این طعم و بوی ناخوشایند، ناشی از باقیمانده های غذا در دهان نبوده و مربوط به یک مشکل جدی تر باشد، حتی با مسواک زدن نیز از بین نمی رود.
مهم ترین علت های بوی بد دهان که باید جدی گرفته شوند، موارد زیر هستند:
بهداشت ضعیف دهان و دندان
ذرات غذای باقیمانده در دهان و بین دندان ها، توسط باکتری ها تجزیه می شوند. فعالیت این باکتری ها و همچنین تجزیه ی مواد غذایی باعث ایجاد بوی نامطبوع در دهان می شوند. استفاده ی منظم از مسواک و نخ دندان، ذرات غذایی باقی مانده بین دندان ها را از بین برده و در نتیجه از ایجاد بوی بد دهان جلوگیری خواهد کرد.
مسواک زدن مانع ایجاد پلاک و جرم روی دندان ها نیز می شود. پلاک دندان یکی از عوامل بوی بد دهان و عامل آسیب به دندان ها است.
غذا و نوشیدنی های مضر
وقتی شما خوراکی هایی مثل سیر یا پیاز می خورید که بوی غلیظی دارند، در حین پروسه ی هضم، معده عصاره ی آن ها را جذب می کند. این عصاره وارد جریان خون شده و به ریه ها می رسد. به همین دلیل بوی آن ها توسط نفس شما منتشر خواهد شد. حتی ممکن است تا ۷۲ ساعت هیچ راه رهایی از آن نداشته باشید!
این موضوع در مورد نوشیدنی هایی که بوی غلیظ دارند نیز صادق است. مثل: قهوه.
مصرف دخانیات
کشیدن سیگار یا قلیان یکی از دلایل بروز بوی بد دهان است و علاوه بر آن باعث خشکی دهان نیز می شود. که همین اتفاق، می تواند بوی بد دهان را تشدید کند.
التهاب و عفونت لثه
بیماری های عفونی و التهابی لثه معمولا ناشی از عدم پاکسازی پلاک های دهان و دندان است. وقتی پلاک ها تمیز نشوند، به مرور زمان روی هم انباشته شده و تبدیل به جرم دندان می شوند. جرم ها با مسواک زدن از بین نخواهند رفت و زدایش آنها ممکن است به لثه آسیب بزند. وقتی دندان ها جرم می گیرند، بین لثه و دندان شیاری بوجود می آید که باکتری های تجزیه کننده و بقایای مواد غذایی در آن تجمع پیدا می کنند. این اتفاق، عاملی برای بوی بد دهان است.
مخاط حلق، گلو و سینوس
عفونی یا ویروسی شدن مخاط سینوس ها و گلو در اثر بیماری یا آلودگی، عامل دیگری برای بوی بد دهان محسوب می شود.
بیماری ها
بوی بد دهان ممکن است نشانه ای از ابتلا به بیماری مختلفی باشد. این بیماری ها عبارت اند از:
- اختلالات و نارسایی های کلیه
- اختلالات و نارسایی های کبد
- دیابت
- اختلالات خواب
- مشکلات گوارشی مثل: رفلاکس معده و انسداد روده
- غلظت بالای اوره
- ذات الریه
- برونشیت
بوی بد دهان چگونه تشخیص داده می شود؟
اگر شما برای ریشه یابی مشکل خود به دندانپزشک مراجعه کرده باشید، در وهله ی اول ضمن بررسی بوی نفس شما سوالاتی درباره ی جزییات مشکل از شما خواهند پرسید. ممکن است رعایت برخی از موارد بهداشتی مثل مسواک زدن، استفاده از نخ دندان و دهانشویه های مناسب مواردی باشند که پزشک برای شما تجویز میکند.
شما می توانید از دندانپزشک خود درخواست کنید که طریقه ی صحیح مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را به شما آموزش دهد. همچنین لازم است درباره ی غذاهایی که معمولا می خورید، بیماری هایی که به آنها مبتلا هستید و داروهایی که مصرف می کنید، توضیحات دقیقی را به پزشک بدهید.
پزشک برای یافتن علت اصلی مشکل، دهان، دندان ها، لثه ها و زبان شما را معاینه می کند تا به منشا بوی بد دهان پی ببرد.
اگر مشکلی در دهان و دندان های شما وجود نداشته باشد، برای شناسایی علت اصلی بررسی های دیگری لازم است؛ بنابراین احتمالا پزشکتان شما را به متخصصین دیگر مثل متخصص گوارش ارجاع بدهد.
راه های تشخیص بوی بد دهان
بعضی از افراد همیشه نگران بوی نفس خود هستند، حتی اگر اصلاً دهانشان بوی بدی نداشته باشد یا بوی کمی داشته باشد . با این حال اگر شما میخواهید متوجه بوی تنفس خود شوید باید بدانید که چندین آزمایش ساده وجود دارد که می توانید روی تنفس خودتان انجام دهید تا تشخیص دهید که بوی دهانتان چگونه است. این روشها شاید دقیق به شما نگویند که بوی تنفس شما از نظر اطرافیانتان چگونه است اما می توانند به خوبی شما را راهنمایی کنند.
- پرسیدن از سایرین
بوی خاص نفس هر فرد بسته به علت مشکلاتی که بیان کردیم می تواند متفاوت باشد. بهتر است از یک دوست نزدیک یا خویشاوند بخواهید تا بوی دهان شما را بسنجد، زیرا ارزیابی آن توسط خودتان ممکن است دشوار باشد.
- بوییدن بزاق دهان
اگر کسی در دسترس نیست، یکی از راه های بررسی بو این است که مچ دست خود را لیس بزنید، بگذارید خشک شود و سپس آن را بو کنید. بوی بد در این ناحیه از مچ دست احتمالاً نشان دهنده ابتلا به هالیتوزیس است.
- بوییدن مستقیم هوای بازدم از طریق آزمایش تنفس
شما میتوانید با پوشاندن دهان و بینی خود با هر دو دست خود هوای بازدم خود را اشتشمام کنید و یا میتوانید در یک لیوان تمیز تنفس کنید تا متوجه بوی آن شوید.
راه های درمان بوی بد دهان
در صورتی که بوی بد دهان ناشی از تجمع پلاک باشد، با جرم گیری و پاکسازی دهان و دندان ها درمان می شود. اگر جرم ها کهنه تر باشند و یا لثه هم دچار التهاب و عفونت شده باشد، احتمالا به پاکسازی و جرم گیری اساسی تری نیاز دارید.
درمان مشکلات دیگری مثل عفونت سینوس ها و بیماری های کلیوی می تواند در درمان بوی بد دهان موثر واقع شود.
اگر مشکل شما ناشی از خشکی دهان باشد، متخصص دندانپزشک ممکن برای شما داروی رقیق کننده بزاق تجویز کرده و یا به شما توصیه کند که آب فراوان بنوشید.
بیشتر بخوانید: ایمپلنت دندان و هر آنچه باید بدانید
چگونه بوی بد دهان را برطرف کنیم؟
اولین توصیه موثر برای پیشگیری و یا برطرف کردن بوی بد دهان، دوبار مسواک زدن در روز است.
سعی کنید هر روز از نخ دندان استفاده کنید و مطمئن شوید که فاصله ی بین دندان های شما کاملا از باقیمانده های غذا خالی شده است.
استفاده از دهانشویه های آنتی باکتریال برای از بین بردن باکتری ها و در نتیجه رفع بوی بد دهان بسیار موثر است. همچنین مسواک کشیدن روی زبان نیز به از بین بردن باکتری ها کمک خواهد کرد.
نوشیدن آب و مرطوب نگه داشتن دهان برای پیشگیری از بوی بد دهان گزینه ی بسیار مفید و مطلوبی است. زیرا هم به دفع ذرات غذا و هم به رقیق کردن بزاق دهان کمک می کند.
رفع بوی بد دهان ناشی از معده
گاهی اوقات مشکلات گوارشی، خصوصا بیماری های معده می توانند باعث ایجاد بوی نامطبوع در دهان شوند. مشکلاتی مثل رفلاکس معده، سوزش معده در اثر خوردن بعضی از خوراکی ها و یا حساسیت به لاکتوز موجود در شیر، از این موارد محسوب می شوند. بعضی از غذا ها و یا مواد خوراکی مثل انواعی از ادویه جات، باعث ترشح بیشتر اسید معده می شوند. به همین دلیل بوی ناشی از اسید معده می تواند در دهان منتشر شده و یا از طریق تنفس پخش شود.
بوی بد دهان در صبح
افراد بسیار زیادی از بوی بد دهان هنگام بیدار شدن از خواب شکایت دارند. اصلی ترین علت بوی بد دهان صبحگاهی، کاهش ترشح بزاق دهان در هنگام خواب است. بزاق دهان باکتری ها را از بین می برد. بنابراین کاهش بزاق دهان به معنای افزایش باکتری ها و فعالیت آن ها است.
عدم رعایت صحیح بهداشت نیز می تواند در شدت یافتن بوی بد دهان بعد از بیدار شدن از خواب تاثیرگذار باشد.
سردی معده و بوی بد دهان
خیلی وقت ها علت بوی بد دهان در خود دهان نیست. بلکه ناشی از مشکلات دستگاه گوارش خصوصا معده است. حساسیت به بعضی از غذا ها و خوراکی ها، باعث زیاد شدن اسید معده شده و در نتیجه ممکن است عامل ایجاد بوی بد در دهان شود.
راهکارهای خانگی برای رفع بوی بد دهان
رعایت بهداشت
همانطور که گفته شد بیشترین عامل بوی بد دهان رعایت نکردن بهداشت است. تجمع پلاک ها نقش اساسی در بروز این مشکل را دارد. شما باید دوبار در روز و حداقل به مدت ۲ دقیقه مسواک بزنید.
شاید خیلی ها فکر کنند بعد از هر وعده ی غذایی باید مسواک بزنند تا بقایای غذایی که خورده اند شسته شود. اما برای سلامت دندان ها و رفع بوی بد دهان، موثر تر از مسواک زدن، استفاده از نخ دندان برای حداقل یک بار در روز می باشد.
خوردن سبزی جعفری
خوردن جعفری یک راه کار قدیمی و متداول است. جعفری دارای رایحه ای مطبوع و حاوی کلروفیل است. کلروفیل می تواند اثر خوشبو کنندگی داشته باشد.
شما می توانید بعد از وعده های غذایی خود، چند برگ جعفری تازه میل کنید.
آب آناناس
به عقیده ی خیلی ها، نوشیدن آب آناناس یکی از فوری ترین راه های رفع بوی بد دهان است.
نوشیدن یک لیوان آب آناناس طبیعی بعد از هر وعده غذایی یا جویدن تکه ای آناناس برای یک یا دو دقیقه، می تواند معضل بوی بد دهان را بهبود بخشد.
نوشیدن آب کافی
بزاق دهان، محیط دهان را تمیز نگه می دارد. در صورتی که بزاق غلیظ شده یا کاهش پیدا کند، باکتری ها فعالیت بیشتری خواهند داشت. بنابراین نوشیدن مقدار کافی آب و همواره مرطوب نگه داشتن دهان، از بوی نامطبوع آن جلوگیری خواهد کرد.
مصرف ماست
ماست حاوی نوعی باکتری مفید است که می تواند اثر مخرب باکتری های مضر را در بدن خنثی کند. به همین دلیل، خوردن ماست می تواند در برطرف کردن و پیشگیری از بوی بد دهان کمک کننده باشد.
خوردن رازیانه
این مورد، یک روش بسیار سنتی برای از بین بردن بوی بد دهان است. در بخش هایی از هندوستان از دانه ها و گیاهان معطر برای جلوگیری از بوی بد دهان استفاده می کنند.
خوردن پرتقال
پرتقال علاوه بر تاثیرات مثبتی که بر سلامت عمومی بدن دارد، نوعی محافظ دندان ها نیز هست. طبق مطالعات انجام شده، ویتامین سی باعث بهبود عملکرد بزاق دهان می شود. پرتقال، یک منبع غنی برای این ویتامین است.
نوشیدن چای سبز
نوشیدن یک فنجان چای سبز یا دمنوش نعنا به مرطوب نگه داشتن دهان کمک کرده و به دلیل احساس خنکی و بوی مطبوعی که دارند، نفس را نیز خوشبو می کنند.
جویدن آدامس
تاثیر جویدن آدامس بدون قند برای رفع بوی بد دهان بسیار زیاد است و نه تنها به بوی بد دهان کمک میکند بلکه باعث افزایش تولید بزاق نیز میشود و این امر باعث پاکسازی دندانها ازهرگونه باکتری و پلاک های مضر میشود . حتما به یاد داشته باشید که از آدامس های بدون قند استفاده کنید زیرا شکر باعث ایجاد پلاک دندانی میشود و مشکلات بوی دهان را بیشتر میکند.
استفاده از گیاهان و ادویه های معطر
استفاده از برخی ادویهها و گیاهان دارای بوهای معطر، میتوانند بصورت موقت مشکل بوی دهان شما را رفع کنند. برای تاثیر بیشتر این گیاهان و ادویه ها میتوانید آن ها را در آب داغ حل کنید و بعد از دم کشیدن میل کنید.
- هل
- دارچین
- میخک
- گشنیز
- رزماری
- آویشن
- نعناع
- جعفری
- دانه رازیانه
- بادیان ستارهای
- زنجبیل رنده شده
اسم قرص برای رفع بوی بد دهان
مصرف دارو برای برطرف کردن بوی بد دهان، منوط به معاینه و بررسی های پزشک متخصص بوده و بدون شناسایی علت اصلی آن نمی توان اقدام به تجویز یا مصرف دارو کرد. اگر بوی بد دهان ناشی از بیماری های معده و مشکلات گوارشی باشد، پزشک اقدام به تجویز دارو های لازم می کند. اگر علت، وجود عفونت های مختلف باشد نیز، ممکن است نیاز به مصرف آنتی بیوتیک داشته باشید.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
سرچشمه های اصلی بوی بد دهان، اگر مربوط به مشکلات دهان و دندان باشند به سادگی قابل درمان هستند. ولی گاهی اوقات نیز بوی بد دهان نشانه ی ابتلا به یک بیماری جدی تر مثل دیابت یا بیماری های کبد و کلیه است.
اگر با رعایت راهکار های خانگی، نتوانستید بوی بد دهان خود را برطرف کنید، بهتر است ابتدا به دندانپزشک مراجعه کنید. در صورتی که دهان و دندان شما سالم باشد، دندانپزشک شما را به متخصصین دیگر ارجاع خواهد داد.
درمان های خانگی مناسب برای رفع بوی بد دهان:
- توصیه های مختلفی درباره رفع بود بد دهان از طریق پزشک و یا دوستان و خانواده خود حتما شنیده اید که در اینجا به چند مورد از پر کاربردترین و مناسب ترین این روش ها می پردازیم:
- نخ کشیدن دندان ها در روز
- شستشوی دندان و زبان روزی دو مرتبه
- استفاده از خمیردندان و دهان شویه های حاوی دی اکسید کلرین یا کلریت سدیم که باعث اکسید شدن می شوند
- حذف مواد لبنی دارای لاکتوز
- تنفس از راه بینی
- پرهیز از داروهای خشک کننده دهان مانند داروی ضد افسردگی، مسکن، آنتی هیستامین و مدرها
- ترک سیگار و دخانیات
- از غذاهای فرآوری شده مانند شیرینی، کیک و بستنی پرهیز کرده و به جای آن از خوراکی های با فیبر بالا استفاده نمایید.
درمان های تخصصی رفع بوی بد دهان:
در کنار درمان های خانگی گاهی نیاز است که از درمان های تخصصی و جدی تری استفاده نمایید تا این مشکل را بصورت اصولی تر برطرف کنید. از جمله این موارد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
مراجعه به دندان پزشک و انجام چکاپ های منظم دندانپزشکی. برای تشخیص علت بوی دهان و بررسی بیماری های لثه یا خشکی دهان و جلوگیری از تبدیل شدن به مشکلات جدی تر حتما به پزشک مراجعه نمایید. در مواقعی انجام جرم گیری نیز کمک بزرگی به درمان این مشکلات می کند.
توصیف بوی بد دهان به دندانپزشک و یا پزشک باعث می شود که به تشخیص بهتری از علت این بیماری بپردازد:
بوی گندیدگی و تعفن علامت پوسیدگی دندان، التهاب و چرک لوزه ها، آبسه دندان، آبسه ریه ها یا برونشکتازی می باشد
بوی ادرار یا آمونیاک نشان دهنده از کار افتادن کبد است
توصیف بوی دهان به تشخیص افتراقی و انجام آزمایش و بررسی های بیشتر
بوی استون مانند و یا میوه علت ابتلا به دیابت یا دیگر علل کتو اسیدوز می باشد که با گرسنگی شدید، روزه یا رژیم گرفتن همراه است.
راهکارهایی برای رفع بوی بد دهان در صبح
پاک کردن زبان: استفاده تنها از مسواک، دهان شویه و نخ دندان برای رفع بوی بد دهان کافی نمی باشد و نیاز است که حتما زبان خود را نیز تمیز نمایید. زبان بویژه در قسمت پشتی آن دارای مقادیر زیادی باکتری های ایجاد کننده بو می باشد. مسواک زدن باعث بهبود این حالت و کاهش میزان باکتری های دهان شده ولی برای انجام این کار بصورت تخصصی می توانید از یک زبانه خراش استفاده نمایید.
هیدراته ماندن بدن: مصرف مقدار زیاد آب منجر به شستشوی سیستم شما شده و افزایش بزاق را منجر می شود که در نهایت باعث کاهش باکتری ها و در نهایت بوی بد دهان می شود. این ویژگی تنها توسط آب امکان پذیر بوده و شامل نوشیدنی هایی مانند آبمیوه ها، قهوه، چای یا الکل نمی شود.
صبحانه بخورید: عاداتی که منجر به ایجاد بزاق بیشتر در بدن می شود، مانند صبحانه خوردن و همچنین خوردن میان وعده ها، غذاهای اصلی و جویدن میوه ها و سبزیجاتی مانند هویج و سیب به ایجاد بزاق در دهان کمک زیادی می کند. همچنین آب نبات های بدون قند و آدامس های فاقد قند نیز از دیگر راه حل های تولید بزاق در دهان می باشد.
از بین بردن بوی دهان با کمک طب سنتی
طب سنتی و استفاده از مواد طبیعی و گیاهان دارویی نیز در از بین بردن بوی بد دهان بی تاثیر نمی باشد. از جمله این مواد میتوان به جویدن چند دانه میخک یا رازیانه اشاره کرد که منجربه ضدعفونی دهان و از بین بردن بوی بد آن می شود. مصرف یک یا چند عدد سیب به ایجاد بزاق در دهان کمک می کند و در کنترل بوی بد دهان موثر است. استفاده از چای سبز یا خوردن چند تکه لیمو و پرتقال نیز به رفع بوی بد دهان کمک می کند. از جوش شیرین و سرکه سیب برای از بین بردن بوی بد دهان استفاده می شود که می توانید یک تا دو قاشق غذاخوری سرکه سیب را در آب ریخته و صبح و شب قرقره نمایید، برای استفاده از جوش شیرین نیز می توانید یک و نیم قاشق غذاخوری از جوش شیرین را در یک لیوان آب گرم حل کرده و شستشو دهید و یا کمی جوش شیرین را بر روی مسواک ریخته و دندان ها را مسواک نمایید. همچنین مصرف ماست و جویدن ریحان، نعنا و یا جعفری تازه به رفع بوی دهان کمک می کند.
یکی از دلایلی که منجر به ایجاد بوی بد دهان می شود رفلاکس معده می باشد که از برگشت اسید معده یا صفرا بوده و باقی مانده این اسید بر دیواره مری منجر به ایجاد بوی بد دهان می شود که برای جلوگیری از این حالت می توانید پس از مصرف غذا دراز نکشید و یا از حرکات سنگین و شدید ورزشی جلوگیری نمایید. در کنار آن اضافه وزن نیز رفلاکس معده را تشدید می کند. وجود هلیکوباکتر پیلوری در معده باعث عفونت معده و ایجاد بوی بد دهان می شود که از جمله علائم آن آروغ زدن بیش از اندازه، حالت تهوع و سوزش معده، احساس باد در شکم و معده، سوزش سر دل و کمبود اشتها و کاهش وزن بی دلیل می باشد. در مواقعی که بوی بد دهان ناشی از معده می باشد می توانید با قرص تجویز شده توسط پزشک که معمولا راینیتیدین است، سو هاضمه خود را کاهش داده و زخم معده را بهبود دهید.
علت بوی بد دهان کودکان و نحوه درمان آن
بوی بد دهان که به نام هالیتوز نیز شناخته می شود، این مشکل نه تنها بزرگسالان را تحت تاثیر قرار می دهد، بلکه می تواند در کودکان نیز بسیار شایع باشد. اما دقیقا چه چیزی باعث بوی بد دهان در کودکان می شود؟ چرا یک کودک بوی بد دهان می گیرد؟ چگونه می توانید از شر آن خلاص شوید؟
چرا دهان کودکان بوی بد می گیرد؟
بیشتر اوقات، علت بوی بد دهان در کودکان، رعایت بهداشت نامناسب دهان و دندان است. شاید کودکان به اندازه کافی نخ دندان و مسواک نمی زنند یا وقتی انجام می دهند، خیلی سریع این کار را انجام می دهند. وقتی کودکی عادات خوب مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را انجام نمی دهد، پلاک ایجاد می شود و باکتری ها تکثیر می شوند و باعث ایجاد بوی بد در دهان می شوند. مطمئن شوید که به طور منظم کودکان خود را پیش دندانپزشک اطفال ببرید.
در اینجا برخی از دلایل شگفت انگیز بوی بد دهان کودکان را برای شما آورده ایم :
عفونتهای سینوسی:
عفونتهای سینوسی میتوانند باعث شوند که مخاط از مجرای بینی کودک شما به پشت گلو و زبان نفوذ کند و زیستگاه مناسبی برای رشد باکتریها باشد. این منجر به تنفس بدبو می شود که تنها با مسواک زدن و دهانشویه از بین نمی رود و این عفونت برای تسکین بوی بد دهان نیاز به درمان دارد.
اشیاء گیر کرده در بینی:
بچه ها موجوداتی کنجکاو هستند و همیشه بهترین تصمیم را نمی گیرند. آنها دوست دارند غذا یا اشیاء کوچک را در داخل سوراخ بینی خود ببرند. که باعث ترشح بینی، التهاب و بوی نامطبوع می شود که می تواند با بوی بد دهان اشتباه گرفته شود. اگر مشکوک هستید که کودک شما جسمی در یکی از سوراخ های بینی دارد، فورا به پزشک مراجعه کنید، به خصوص اگر مخاط سبز تیره وجود دارد یا اگر کودک شما تب دارد.
مشکلات لوزه ها:
بر خلاف لوزه های سالم که صورتی و بدون لکه هستند، لوزه های آلوده قرمز و ملتهب هستند. همچنین ممکن است لکه های سفید داشته باشند و بوی بدی داشته باشند. اگر مشکوک به مشکلات لوزه هستید، حتما به پزشک اطفال کودک خود مراجعه کنید.
خشکی دهان:
خشکی دهان، می تواند به دلیل کم آبی، تنفس دهانی، برخی شرایط پزشکی یا برخی داروها رخ دهد. هنگامی که بزاق کافی برای شستشوی باکتری ها و ذرات غذا تولید نمی شود، آنها در دهان باقی می مانند و شروع به تجزیه شدن و انتشار بوی نامطبوع می کنند. اگر بوی بد دهان ادامه پیدا کرد، ممکن است بخواهید به متخصص اطفال فرزندتان مراجعه کنید تا شرایط پزشکی یا داروهایی را که میتوانند باعث خشکی دهان شوند را بیابید.
بیماری های دندانی:
مسواک زدن و نخ دندان کشیدن به تنهایی نمی تواند بوی بد ناشی از پوسیدگی دندان، بیماری لثه یا عفونت های دهان را از بین ببرد.
پیشگیری و درمان بوی بد دهان در کودکان
بهترین راه برای جلوگیری از بوی بد دهان، تشویق کودکان به مسواک زدن دندان های خود حداقل دو بار در روز و کشیدن نخ دندان است. به کودک خود یادآوری کنید که زبان خود را تمیز کند، زیرا می تواند به راحتی باکتری های ایجاد کننده بو را به دام بیندازد. اگر بوی بد دهان ادامه پیدا کرد، حتماً برای ارزیابی به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید.