صفحه اصلی / مجله پزشکی / سندروم آرنج تنیس بازان
۵ دقیقه
[ratemypost]
سندرم آرنج تنیس بازان

سندروم آرنج تنیس بازان

آنچه می خوانید...

سندرم آرنج تنیس بازان که به تنیس البو معروف می باشد بر خلاف نامش مخصوص تنیس بازان نبوده و دراثر استفاده ی بیش از حد از تاندون های آرنج و حرکات مکرر مچ دست و بازو ایجاد می شود. این بیماری می تواند در هر فردی که زیاد از دست خود کار می کشد بروز پیدا کند. بسیاری از مشاغل مانند نقاشی ، قصابی ، نجاری و… به دلیل لزوم استفاده از دست در حالت های مختلف نیز تحت تاثیر این سندروم می باشند. این عارضه ی التهابی در قسمت خارجی آرنج به دردناکی بروز می کند و اغلب این درد در سراسر ساعد منتشر می شود. دراین مقاله قصد داریم با سندرم ارنج تنیس بازان و یا تنیس البو آشنا شویم.

سندرم آرنج تنیس بازان

بیشتر بخوانید : آرتریت روماتوئید

سندرم آرنج تنیس بازان چیست؟


سندرم آرنج تنیس بازان که به عنوان اپیکوندلیت جانبی شناخته می شود وضعیتی است که باعث ایجاد درد در قسمت خارجی آرنج می شود. تنیس البو در اثر استفاده ی بیش از حد یا عملکرد متناوب عضلات ساعد نزدیک مفصل آرنج اتفاق می افتد. این عارضه ی دردناک به خودی خود برطرف نمی شود و نیازمند مراقبت های پزشکی می باشد.علائم و نشانه های اولیه ی سندرم آرنج تنیس بازان با بروز درد در قسمت آرنج و حرکت آن به سمت ساعد ظاهر می شود که در شرایط زیر خود را نشان می دهد:

  • هنگامی بازوی خود را بلند یا خم می کنید
  • هنگامی که اجسام کوچکی مثل خودکار را در دست می گیرید.
  • هنگام چرخاندن دستگیره ی در یا باز کردن درب بطری.
  • هنگامی که باز کردن بازو به طور کامل دشوار و دردناک تلقی می شود.
  • هنگامی که با لمس کردن آرنج درد بیشتر شده یا به درون ساعد منتشر می شود.

علت بروز سندرم آرنج تنیس بازان چیست ؟

این عارضه به دلیل استفاده ی بیش از حد از ماهیچه های متصل به آرنج و صاف کردن مچ دست ایجاد می شود. میزان برابری آن در مردان و زنان یکسان بوده و اغلب در سنین ۳۵ تا۵۰ سالگی رخ می دهد. در صورتیکه عضلات کشیده شوند، پارگی ها و التهاباتی در نزدیکی توده ی استخوانی(اپیکوندیل جانبی) در قسمت بیرونی آرنج ایجاد می شود که معمولا با درد و سوزش بسیار همراه است. این عارضه گاهی اوقات به دلیل استفاده ی بیش از حد از دست در بازی تنیس ایجاد می شود اما هر فعالیتی که به طور مکرر به مفصل آرنج فشار وارد کند سبب بروز عارضه ی تنیس البو می شود. در لیست زیر برخی از فعالیت هایی ممکن است به بیماری تنیس البو منجر شود اشاره شده است:

  • بافندگی
  • خیاطی
  • تنیس
  • بولینگ
  • نقاشی (به خصوص نقاشی دیوار)
  • اسکواش

چه بررسی هایی توسط پزشک انجام می شود؟

پزشک میزان تورم و حساسیت دست شما را با آزمایش هایی مانند کشیدن انگشتان دست و خم کردن مچ دست در حالیکه آرنج کشیده شده است انجام می دهد. در صورتیکه درد، ناشی از آسیب عصبی باشد ممکن است برای بررسی بیشتر MRI  توصیه شود.

بیشتر بدانید: هر آنچه باید در مورد نوروم آکوستیک بدانید

روش های درمان سندرم آرنج تنیس بازان

برای تسکین دردهای التهابات ناشی از آسیب آرنج می توان از روش های زیر استفاده کرد:

استفاده از کمپرس یخ چند بار در روز بر روی محل آرنج به مدت چند دقیقه یکبار می تواند به کاهش دردکمک کند.

استفاده از کمپرس یخ در درمان سندروم آرنج تنیس بازان

مصرف مسکن های ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن و پاراستامول می تواند جهت کاهش التهاب استفاده شود.

دارودرمانی در سندرم تنیس البو

در صورتیکه بیمار با تشدید علائم و بازگشت علائم مواجه شود ممکن است بنا به تشخیص پزشک از تزریق مفصلی استروئید استفاده شود. در حقیقت استروئید هورمونی است که به قسمت آسیب دیده ی بازو تزریق می شود و در بسیاری از افراد به طور کوتاه مدت اثرات درمانی و مسکن دارد.

تزریق استروئید در سندروم آرنج تنیس بازان

جهت کاهش درد آرنج، عضلاتی که دربرگیرنده مفاصل هستند باید تقویت شوند. در این صورت یک فیزیوتراپیست با انجام ورزش ها و تمریناتی که می تواند در تسکین درد موثر باشد به شما کمک می کند

فیزیوتراپی در سندروم ارنج تنیس بازان

در برخی موارد پزشک از روش شاک ویو تراپی جهت تسکین دردهای ناشی از تنیس البو کمک می گیرد. این امواج با انرژی بسیار بالایی مانند شوک از پوست عبور کرده و سبب کاهش درد می شود.

استفاده از شوک الکتریکی در درمان سندرم آرنج تنیس بازان

تزریق پلاسما و پلاکت خون بیمار به آرنج آسیب دیده یکی دیگر از روش های درمان سندرم آرنج تنیس بازان می باشد. تزریق پلاسمای غنی از پلاکت در برخی مواقع می تواند تاثیر خوبی در تسکین دردهای بیمار داشته باشد.

جراحی

جراحی به عنوان آخرین راه حل در درمان سندرم آرنج تنیس بازان توسط پزشک ارائه می شود.

جراحی در سندرم آرنج تنیس بازان

بهبودی کامل سندرم آرنج تنیس بازان به بازه ی زمانی ۶ ماه تا ۲ سال نیازمند است اما خوشبختانه بیشتر بیماران در عرض یکسال به بهبودی کامل دست می یابند. در صورتیکه بیمار به روش های غیر تهاجمی نظیردارودرمانی ، تزریق پلاکت ، فیزیوتراپی و … پاسخ نداد ، گزینه ی نهایی جراحی می باشد.

پیشگیری از سندرم آرنج تنیس بازان

اجتناب از ابتلا به سندرم ارنج تنیس بازان در صورتیکه فعالیت همیشگی شما به گونه ای باشد که لازم باشد مدام از عضلات دست خود و به حالتهای مختلف استفاده کنید کار ساده ای نمی باشد. در صورتیکه که در معرض ابتلا به این سندرم قرار دارید تا حد لزوم از ایجاد فشار بر عضلات اطراف آرنج خود خودداری کرده و هر چند دقیقه یکبار دست خود را ورزش دهید. در صورتیکه فعالیت های ورزشی مانند تنیس انجام می دهید ممکن است تغییر تکنیک حرکتی شما بتواند در پیشگیری از بروز این عارضه کمک کننده باشد. درحال حاضر سندرم تنیس البو یک عارضه ی شایع بین ورزشکارانی بوده که بیشتر در با حرکات و چرخش دست سر و کار دارند و به طور کلی هر سال حدود ۱-۳ درصد از جمعیت جهان را مبتلا می کند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *