صفحه اصلی / دسته‌بندی نشده / عفونت سینوس چیست
۶ دقیقه

عفونت سینوس

عفونت سینوس چیست

آنچه می خوانید...

عفونت سینوس که به عنوان سینوزیت نیز شناخته می شود، التهاب یا تورم سینوس ها است. سینوس ها حفره های پر از هوا هستند که در استخوان های اطراف بینی و چشم ها قرار دارند. عفونت سینوسی می تواند توسط ویروسها، باکتری ها، قارچ ها یا آلرژی ایجاد شود. علائم سینوزیت معمولا درد یا فشار صورت، سردرد، سرفه و خستگی است.

سینوس های شما به صورت چهار حفره جفت در سر شما هستند. سینوس ها مخاطی می سازند که از مجرای بینی شما خارج می شود.

علائم متعددی می تواند خطر مبتلا شدن به عفونت سینوسی را افزایش دهد مانند:

  • آلرژیِ فصلی
  • سرماخوردگی قبلی
  • سیگار کشیدن و قرار گرفتن در معرض دود سیگار
  • ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن
عفونت سینوس
  • آبریزش بینی
  • گرفتگی بینی
  • گلو درد
  • سرفه
  • بوی بدن بد دهان
  • درد یا فشار صورت
  • سردرد
علائم عفونت سینوس

برای درمان عفونت سینوس چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

  1. علائم شدید سردرد یا درد صورت
  2. اگر بعد از بهبود یافتن دوباره علائم بیماری برگشت
  3. علائمی که بیش از ۱۰ روز طول بکشد، بدون این که بهتر شود
  4. تب داشتن بیشتر از ۳-۴ روز

راه کارهایی برای کاهش درد و فشار هایی که بر اثر عفونت سینوس ایجاد می شود.

  • یک کمپرس گرم روی بینی و پیشانی خود بگذارید تا فشار سینوسی کاهش یابد
  • از اسپری آب نمک  استفاده کنید
  • از بخار آب داغ تنفس کنید

  • دست هایتان را تمیز کنید
  • واکسن های توصیه شده مانند واکسن آنفولانزا را دریافت کنید
  • از تماس نزدیک با افرادی که سرماخوردگی دارند جلوگیری کنید
  • سیگار نکشید
  • از یک مرطوب کننده تمیز برای مرطوب کردن هوا خانه استفاده کنید.

چگونه بفهمیم عفونت سینوس داریم یا آلرژی؟

 آلرژی و عفونت سینوس هر دو علائم مشابهی دارند و تشخیص آن ها را می تواند دشوار کند. عفونت سینوسی معمولا با گذر زمان افزایش می یابد و و تا یک هفته به طول می انجامد. اما آلرژی بینی موجب عطسه، خارش بینی و چشم ها می شود.

آیا سینوزیت مسری است؟

باکتری هایی که باعث ایجاد سینوزیت می شوند مسری هستند. به یاد داشته باشید از شستن دست ها غافل نشوید، اگر مریض هستید از افراد دیگر دوری کنید.

اگر سینوزیت درمان نشود چه اتفاقی می افتد؟

 اغلب عفونت سینوس خود به خود خوب خواهد شد. اما اگر باکتری ها به مغز یا چشم شما سرایت کند، امکان تشدید عفونت شده و زندگی فرد را مختل می کند.

عفونت سینوسی چگونه تشخیص  داده می شود؟

پزشکان بر اساس علائم و سوابق سلامتی شما بیماری شما را تشخیص خواهند داد. همچنین با معاینه گوش، بینی و گلوی شما از نظر تورم متوجه نوع بیماری شما می شوند. همچنین پزشک ممکن است از طریق آندوسکوپی برای مشاهده داخل بینی شما استفاده کند.

چگونه بفهمیم سینوزیت داریم؟

علائم سرماخوردگی مانند آبریزش بینی، گلودرد و عطسه که معمولا در عرض یک هفته یا بیشتر برطرف می شود و شما به حالت عادی باز خواهید گشت. اما اگر علائم در عرض چند روز  ازبین نرفت، ممکن است مشکل از سینوس های شما باشد.

راه هایی برای درمان عفونت سینوسی در خانه

  1. اسپری کنید: روزی چند بار محلول آب و نمک بینی خود را شست و شو دهید
  2. نوشیدن مایعات زیاد: برای کمک کردن به رقیق شدن مخاط، مایعات زیادی بنوشید. از نوشیدنی های کافئین دار یا الکلی که می تواند باعث کم آبی بدن شود خودداری کنید.
  3. استراحت کنید: برای این که بهبودی سریع اتفاق بیفتد، استراحت کافی داشته باشید.
  4. رطوبت را اضافه کنید: هنگام خواب از یک مرطوب کننده یا بخار ساز  در اتاق خود استفاده کنید تا رطوبت هوا را افزایش داده و به کاهش گرفتگی سینوس های شما کمک کند.
  5. ادویه بخرید: غذاهای تند بخورید تا مجرای بینی شما پاک شود. فلفل یا سس تند را به غذای خود اضافه کنید

نحوه درمان عفونت سینوسی

  • رایحه درمانی

رایحه درمانی یک درمان خانگی عالی و درمان طبیعی برای عفونت های سینوسی است. استفاده از عطر های اکالیپتوس، نعناع فلفلی یا دیگر رایحه ها احتمالا می تواند به باز کردن مجرای تنفسی کمک کند.

  • داروهای بدون نسخه

داروهایی که برای سرماخوردگی استفاده می شود، می تواند به درمان عفونت های سینوسی کمک کند. زیرا بیش از ۸۰ درصد علائم توسط ویروس ها ایجاد می شود. ایبوپروفن برای تب، درد ها عضلانی و سردرد مفید است.

  • آنتی بیوتیک ها

بسیاری از بیماران زودتر به دنبال درمان پزشکی می روند، زیرا بیشتر عفونت های سینوسی توسط ویروس ها ایجاد می شوند. پزشک معمولا ترجیح می دهد که گزینه های آنتی بیوتیکی برای درمان تجویز نشود مگر این که علائم نگران کننده ای باشد که بیش از ۱۰ روز طول بکشد  و تب بیشتر از ۱۰۲ درجه باشد. در دو حالت پزشک احتمال دارد آنتی بیوتیک تجویز کند یا نکند که شامل:

تاخیر در تجویز:  ممکن است پزشک توصیه کند که ۲ تا ۳ روز منتظر بمانید تا ببیند به آنتی بیوتیک نیاز پیدا می کنید یا خیر. میزان بهبودی شما به قوی بودن سیستم ایمنی بدن شما مربوط است.

زمان مورد نیاز برای بهبود یافتن: پزشک ممکن است با توجه به میزان درگیری باکتری ها در بدن تشخیص دهد که امکان بهبودی وجود دارد و نیازی به مصرف آنتی بیوتیک نیست.

روش های تشخیص عفونت سینوس

تست آلرژی: به منظور تشخیص سینوزیت، پزشک از شما سوالاتی در مورد سابقه پزشکی شما می پرسند، از جمله این که آیا در گذشته تست آلرژِی شما مثبت بوده است با خیر. اگر آزمایش آلرژِی انجام نداده اید و پزشک شما مشکوک است که این ممکن است به علت عفونت سینوس باشد، برای شما یک آزمایش خون تجویز می کند تا سطح بالای آنتی بادی در خون شما را تشخیص دهد.

سی تی اسکن: در صورتی که پزشک به جزئیات بیشتری در مورد میزان عفونت سینوسی  و آناتومی حفره ها نیاز داشته باشد، ممکن است سی تی اسکن برای تکمیل آندوسکوپی بینی توصیه کند. فناوری سی تی از اشعه ایکس برای ایجاد مجموعه ای از تصاویر سه بعدی و دقیق از سینوس های شما از زوایای مختلف است.

آندوسکوپی: آندوسکوپی یک آزمایش دقیقی است که تصاویر دقیقی از حفره های سینوس و مجرای بینی ارائه می دهد. در طول آندوسکوپی، در صورت مشکوک بودن به عفونت باکتریایی، پزشک ممکن است تصمیم بگیرد که یک نمونه مخاط یا بافت را برای آزمایش بگیرد.

طول درمان عفونت سینوس

اگر سیستم ایمنی بدن فرد بیمار ضعیف باشد، علائم بیماری تا مدت زمان زیادی خواهند ماند. به طور میانگین عفونت سینوس در بین افراد بیش از ۱۰ روز طول نمی کشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *