آنرزیم هیالاز یا هیالورانیداز به همراه هیدروکسی آپاتیت کلسیم برای تزریق آنزیم بینی استفاده شده و منجر به کوچک کردن بینی، به خصوص بینی های گوشتی می شود. اما آیا این روش دارای عارضه هایی می باشد و از عوارض آنزیم بینی آگاهی دارید؟ در این مقاله قصد داریم تا با بررسی مزایا و معایب تزریق آنزیم بینی، در تصمیم گیری شما به انجام این روش برای تغییر فرم بینی، کمک نماییم.
عوارض آنزیم بینی به چه صورت است؟
آنزیم بینی بر روی بافت چربی بینی تاثیر گذار می باشد و باعث کاهش این بافت برای بینی های گوشتی می شود. این آنزیم ها با بدن انسان سازگار بوده و در موارد دیگر پزشکی نیز بکار برده می شود. با این حال اگر این تزریق ها توسط افراد غیر متخصص و بی تجربه انجام شود، منجر به آسیب و صدمه به قسمت های دیگر بینی می شود. علاوه بر این موضوع این آنزیم ها ممکن است باعث بروز عوارض ناخواسته در فرد شده که البته در نظر داشته باشید این عارضه ها بصورت همزمان رخ نمی دهد، اما در صورت بروز هر کدام از این موارد نیاز است که مراقبت های پزشکی صورت گیرد. در صورت ایجاد هر کدام از این نشانه ها، حتما با پزشک خود مشورت نمایید:
- سرگیجه
- سرفه کردن
- مشکل در بلع
- جوش یا کهیر
- افزایش ضربان قلب
- خارش
- سفتی در قفسه سینه
- قرمزی پوست
- بثورات پوستی
- ضعف و خستگی غیر معمول
- تورم بر روی صورت، پاها، پلک ها، لب ها، زبان، دست ها، اندام های جنسی و گلو
تزریق آنزیم بینی به چه صورت است؟
آنزیم هیالاز با هیدروکسی آپاتیت کلسیم معمولا تزریق شده و برای بافت چربی انجام می شود. این روش برای بینی های گوشتی مناسب بوده و منجر به تغییرات قابل مشاهده ای در فرم و ظاهر بینی در فرد می شوید. از آنجایی که عمل رینوپلاستی یا جراحی بینی از تصمیمات سخت و هزینه بر برای هر فرد می باشد و می تواند نتیجه آن رضایت بخش نبوده و یا منجر به ایجاد مشکلات تنفسی در فرد شود، انجام روش تزریق آنزیم امروزه طرفداران بسیاری پیدا کرده است. تزریق آنزیم بینی نیازی به بیهوشی نداشته و تنها پزشک جهت جلوگیری از احساس درد برای بیمار، از بی حسی موضعی استفاده می کند. ابتدا پزشک ناحیه تحت درمان را ضدعفونی می کند و سپس مقدار مشخص از آنزیم را در قسمت مورد نظر خود تزریق می کند. عوارض آنزیم بینی در کنار معایب آن می تواند شخص را به تصمیم گیری بهتری سوق نماید. تزریق این آنزیم به بیهوشی و طول دوران نقاهت طولانی نیاز ندارد و در پزشکی پوست و بی حسی جهت زایمان نیز از این آنزیم استفاده می شود.
از آنجاییکه فرم بینی ها متفاوت و این عمل بطور معمول برای بینی های گوشتی استفاده می شود که بدون نیاز به عمل جراحی، تغییرات لازم را بر روی بینی خود انجام دهند. تعداد جلسات مورد نیاز برای هر فرد در جلسه مشاوره و ابتدایی توسط پزشک مشخص شده و معمولا این جلسات بین ۲ تا ۶ جلسه و با فاصله های حدود ۱ تا ۲ هفته می باشد.
تغییرات آنزیم بینی به چه صورت است و میزان کوچک شدن آن چقدر می باشد؟
از آنجاییکه میزان چربی و فرم بینی و صورت هر فرد متفاوت می باشد، مقدار ماندگاری و میزان کوچک شدن بینی و تغییر فرم آن نیز مختلف است. بطور معمول زمان ماندگاری و دوام این روش بین ۲ تا ۵ سال می باشد که در هر فرد این میزان، متفاوت است. در کنار آن رعایت دستور العمل های ارائه شده توسط پزشک و میزان مراقبت شخص نیز نقش مهمی در ماندگاری و اثرگذاری آنزیم دارد. اما به این نکته توجه داشته باشید که بر خلاف جراحی بینی، این روش دائمی نمی باشد.
مراقبت های بعد از تزریق آنزیم بینی به چه صورت است؟
- پس از تزریق آنزیم بینی؛ با توجه به نظر پزشک و نیاز و تشخیص وی، از چسب بینی استفاده نمایید
- تا چند روز بعد از تزریق آنزیم، از ماساژ دادن و دست زدن به بینی خودداری کنید
- از خیس کردن و استحمام در ناحیه تزریق خودداری نمایید
- در حدود ۸ ساعت در روز از چسب بینی استفاده کنید
- تعداد جلسات توصیه شده را رعایت نمایید تا فرم بینی به شکل مورد نظرتان برسد
- تا ۲۴ ساعت پس از تزریق آنزیم از تماس با آب دوری نمایید
- در صورت ایجاد تورم، پس از مشورت با پزشک با کمپرس آب سرد میزان تورم را کاهش دهید
بیشتر بدانید: پولیپ بینی چیست و روش تشخیص آن به چه صورت است؟
چه عوارضی از تزریق آنزیم بینی خطرناک می باشد؟
در مواقعی که مصرف آنزیم هیالورونیداز بیش از اندازه باشد و نشانه های زیر در شما ایجاد شده است، باید فورا کمک اوژانسی از پزشک دریافت نمایید.
- گیجی
- تاری دید
- ضربان قلب تند یا نامنظم
- لرز
- ورم
- قرمزی پوست
- تعریق
- حالت تهوع یا استفراغ
- گرمای غیر معمول پوست
- خستگی و ضعف غیر معمول
- سرگیجه، سبکی یا غش در هنگام بلند شدن ناگهانی از مدل درازکش یا نشسته
تزریق آنزیم بینی برای چه افرادی مناسب است؟
تزریق آنزیم برای افرادی که دارای بینی های گوشتی می باشند، بسیار مناسب است و در طی این تزریق آنزیم، تاثیر چربی بر روی بینی فرد منجر به تغییر فرم بینی آن می شود. از دیگر تاثیرات آنزیم بر روی ژل یا فیلری می باشد که در گذشته تزریق شده و شخص نسبت به آن رضایت ندارد و نیاز به اصلاح آن دارد.
در چه مواقعی عوارض آنزیم بینی نیاز به مراقبت های فوری پزشکی ندارد؟
در مواقعی عوارض آنزیم بینی ممکن است اتفاق بیوفتد و این عارضه ها نیاز به مراقبت پزشکی خاصی ندارد. از آنجایی که این عوارض در طول درمان از بین رفته و بدن شما با دارو سازگار می شود. همچنین پزشک شما برای پیشگیری یا کاهش این عوارض به شما توصیه هایی را می دهد. در صورت ادامه دار بودن هر کدام از عوارض زیر و یا ایجاد آزار برایتان می توانید با پزشک خود مشورت نمایید، این موارد شامل تاول، خونریزی، تغییر رنگ پوست، لرز، کهیر، احساس فشار، التهاب، توده، عفونت، توده، بی حسی، بثورات پوستی، درد، قرمزی، جای زخم، بثورات پوستی، سوزش، تورم، سوزن سوزن شدن، حساسیت و حس گرما در محل تزریق می باشد.