چسب زدن بعد از عمل بینی موجب می شود هر چه سریع تر تورم ناشی از جراحی بینی کاهش پیدا کند و پوست بینی هرچه سریع تر به بافت زیرین بینی بچسبد و در نتیجه روند بهبودی نیز در بازه زمانی کوتاه تری اتفاق بیفتد. بر همین اساس و با توجه به اهمیت این موضوع بر آن شدیم توضیحاتی در رابطه با چسب زدن بعد از جراحی بینی را در این مطلب بگنجانیم، بنابراین ما را تا انتها مطلب همراهی نمایید.
چسب زدن بعد از جراحی بینی علاوه بر کاهش تورم و التهاب بینی از ایجاد جای زخم جلوگیری می کند و باعث می شود بینی بهتر شکل بگیرد. در ضمن چسب زدن صحیح و اصولی بینی دارای اهمیت بسیاری است و منجر به فشار یکنواخت به بینی می شود که در نتیجه، تورم بینی در تمام قسمت های بینی به یک اندازه کاهش یافته و فروکش می کند.
ضمناً چسب روی بینی بعد از عمل نوعی هشدار برای اطرافیان شما می باشد که بدانند اخیراً جراحی زیبایی بینی انجام داده اید و باید در برخورد با شما دقت و ملاحظات بیشتری داشته باشند.
تا چه مدت بعد از جراحی بینی باید چسب زد؟
مدت زمان استفاده از چسب بینی بعد از جراحی متغیر می باشد و معمولا بین دو هفته تا دو ماه متفاوت است. این تفاوت به نوع پوست بینی بستگی دارد. اگر پوست بینی نازک است، پس از دو هفته می توانید چسب زدن به بینی را متوقف کنید. برای بینی هایی با پوست ضخیم این مدت به دو ماه افزایش می یابد. پوست ضخیم یکی از ویژگی های بینی های گوشتی است.
از چه نوع چسبی باید استفاده کرد؟
از نظر انتخاب چسب، چسبی با اندازه ۱/۲ اینچی ایده آل است. هنگام خرید چسب به متصدی داروخانه بگویید که چسب را برای بینی خود می خواهید تا بهترین برند چسب بینی بعد از عمل را به شما توصیه کند. ممکن است نام چسب بینی بعد از عمل که در هر زمانی در بازار موجود است متفاوت باشد، اما متصدی داروخانه بهترین فردی است که با شناخت چسب های موجود در بازار می تواند بهترین نوع آن را به شما معرفی کند.
آموزش نحوه چسب زدن بینی
به دلیل اهمیت چگونگی چسب زدن بینی، در ادامه این پروسه را توضیح خواهیم داد.
تمیز کردن پوست
قبل از چسباندن چسب بینی بعد از جراحی، پوست بینی و گونه های خود را با یک پد الکلی کاملا تمیز کنید. این کار به از بین رفتن هرگونه روغن، چربی و آرایشی که از چسبیدن چسب جلوگیری می کند، کمک می کند.
نحوه چسباندن چسب بینی
بهترین راه برای چسباندن بینی بعد از جراحی زیبایی این است که آن را جلوی آینه انجام دهید. نوار را به اندازه ای برش دهید که بتوانید آن را روی بینی بکشید و به سمت پایین به سمت گونه ها ادامه دهید. همانطور که از نوک بینی پایین می آیید، لازم است طول چسب ها را افزایش دهید. چون پل بینی در پایین بزرگتر است و نیاز به چسب بیشتری دارد.
در ضمن وقتی چسب را روی بینی می چسبانید، آن را کاملاً بکشید. چسب را پایین بیاورید تا به بینی برسد، اما هنوز دو طرف چسب را نچسبانید. مراقب باشید که چسب را خیلی محکم روی پوست بکشید و سپس کناره ها را به سمت پایین به گونه بچسبانید. به یاد داشته باشید که بخش مهم پس از جراحی چسب زدن بینی جهت فشرده کردن پوست روی استخوان و غضروف زیرین است.
بعد از اینکه چسب اول را به خوبی محکم کردید، می توانید چسب های بعدی را اعمال کنید. اما مطمئن شوید که هر چسب قرار داده شده ۳۰ تا ۵۰ درصد با چسب قبلی همپوشانی داشته باشد. در واقع لبه چسب ها باید روی هم قرار بگیرند.
توجه داشته باشید که چسب ها باید به صورت کاملا محکم چسبانده شده باشند تا پوست بینی به صورت کامل به بافت زیرین خود بچسببد زیرا چسباندن چسب به صورت شل تاثیری در اصلاح فرم بینی و روند بهبود شما نخواهد داشت.
روش صحیح جدا کردن چسب بینی
برداشتن نوار چسب باید با دقت زیادی انجام شود. شما نباید فقط انتهای چسب را بگیرید و آن را از بینی جدا کنید. در صورتی که این کار را انجام دهید، باعث شده اید پوستی که با زحمت به بافت زیرین چسبیده بود، مجدد جدا شود. بنابراین باید از روش دیگری که در ادامه توضیح می دهیم استفاده کنید.
اگر بتوانید از حلال چسب برای جدا کردن چسب از بینی استفاده کنید بسیار عالی خواهد بود. با این حال، استفاده از حلال چسب اجباری نمی باشد و می توانید چسب را با آب گرم خیس کنید و آن را کاملا با صابون بشویید تا از روی پوست شما پاک شود. در ضمن مراقب باشید هنگام شستشو فشاری به بینی وارد نشود و آسیبی نبیند.
برای گرفتن لبه چسب و جدا کردن آن بهتر است از موچین یا ابزار مشابه استفاده کنید. چسب را با احتیاط از روی پوست جدا کنید اما بلافاصله آن را ۱۸۰ درجه روی خودش تا بزنید. همانطور که بقیه چسب را از روی پوست جدا می کنید، این زاویه را طوری حفظ کنید که چسب موازی با سطح پوست باشد. این به کاهش احتمال جدا شدن پوست از غضروف و استخوان زیرین کمک می کند.
این روند را هر روز تکرار کنید تا زمانی که پزشک جراح به شما بگوید این کار را متوقف کنید. اگر به طور مداوم و صحیح انجام شود، چسب بینی می تواند تا حد زیادی نتیجه نهایی جراحی شما را بهبود بخشد.
حساسیت به چسب بینی
ممکن است برخی از افراد به دلیل استفاده مکرر از چسب پس از جراحی واکنش های پوستی به چسب داشته باشند و در اطراف چسب علائم آلرژیک مانند خارش، سوزش، قرمزی، آکنه و غیره را تجربه کنند. در این صورت حتما به جراح بینی خود اطلاع دهید و در اسرع وقت به مطب او مراجعه کنید. لازم به ذکر است که رعایت اصول بهداشتی در استفاده از چسب بینی احتمال بروز حساسیت پوستی را کاهش می دهد.
کلام آخر
استفاده از چسب بینی پس از جراحی با ایجاد ظاهری مناسب می تواند تاثیر بسزایی در نتیجه عمل داشته باشد، بنابراین از اعمال صحیح آن غافل نشوید. کاهش تورم و ایجاد تکیه گاه مناسب برای پوست از بافت بینی از جمله مزایای استفاده از چسب بینی بعد از جراحی می باشد که به انجام آن تاکید می شود.