این روزها هیچ زنی حق ندارد از اندامش ناراضی باشد! به محض اینکه نقصی در صورت یا اندام خود احساس کردید، هزاران روش برای اصلاح آن و رسیدن به ظاهری ایده آل وجود دارد. برخی از بانوان از کوچک بودن سینه های خود خجالت میکشند! ما اینجا هستیم تا به شما ثابت کنیم زیبایی اندام، آرزویی دست یافتنی است و تنها نیاز به کمی آگاهی دارد. یکی از روش های موثر برای بهبود ظاهر سینه های کوچک یا بدفرم، پروتز سینه است. با ما همراه باشید تا اطلاعات لازم در این زمینه را به شما عرضه کنیم.
پروتز سینه چیست؟
پروتز سینه، یا به اصطلاح سینه مصنوعی، ماده ای است که جایگزین بخش تحلیل رفته سینه ها میشود تا ظاهر آنها را بهبود ببخشد. پروتزهای سینه از جنس های مختلفی ساخته شده اند اما بیشتر آنها سیلیکونی هستند. ژل سیلیکون نرم که ساختار پروتز را تشکیل میدهد، سطح صاف و نرمی دارد و در برخی موارد، شامل نوک پستان نیز میشود.
جنس پروتز سینه
امروزه بیشتر پروتزهای سینه از سیلیکون یا لاتکس ساخته میشوند. این پروتزها از قبل در اندازه ها و شکل های مختلف وجود دارند و شما با کمک پزشک خود، پروتز مناسب خود را انتخاب خواهید کرد. اما در مواردی، میتوانید پروتز را سفارش دهید تا به شکل منحصر به فرد برای شخص شما ساخته شود. البته در چنین شرایطی، هزینه پرداختی شما افزایش قابل توجهی پیدا میکند.
جراحی پروتز سینه چگونه انجام میشود؟
برای قرار دادن پروتز آماده در سینه، چندین برش وجود دارد. در واقع پزشک ممکن است بسته به شرایط و ویژگی های بدنی بیمار، قسمت مشخصی را برش دهد. اما به طور معمول، رایج ترین برش مورد استفاده، برشی است که در زیر سینه ایجاد میشود. زیر سینه دقیقا در محل شیار آن، برش میخورد و پروتز از همان قسمت، وارد میشود. در برخی موارد ممکن است برش در قسمت نزدیک به زیر بغل ایجاد شود. در مواردی نادر، پزشک در نزدیکی ناف برشی ایجاد میکند و از آنجا پروتز به بالا فرستاده میشود. پس از قرارگیری پروتز سینه در جای مناسب، محل برش با بخیه بسته خواهد شد. اگر تصمیم به انجام این جراحی گرفته اید برای اینکه نتیجه رضایت بخشی از عمل پروتز سینه خود داشته باشید باید در انتخاب پزشک خود دقت نمایید و بهترین جراح پروتز سینه را انتخاب نمایید .
دوره نقاهت پس از عمل پروتز سینه
بعد از عمل پروتز سینه، درد، تورم و تغییرات حسی موقتی مشاهده میشود. پروتز هرگز مانند سینه های واقعی و طبیعی نخواهد شد و هنگام لمس کردن، مشخص است که مصنوعی میباشد. اما شباهت این پروتزها به سینه های واقعی زیاد است. محل زخم باید پس از عمل بانداژ شود و به مدت حداقل دو هفته خشک بماند. در ابتدای امر، زخم ها ملتهب، قرمز و برجسته هستند و در محل زخم ها خارش احساس میشود اما به تدریج بهبود مییابد.
مراقبت های پس از عمل
مواردی که لازم است بعد از پروتز سینه مورد توجه قرار گیرند، عبارتند از:
- بعد از عمل به راحتی راه بروید و کارهای سبک انجام دهید.
- به مدت حداقل ده روز هیچ کار کششی یا لیفتینگ انجام ندهید.
- پس از سه هفته میتوانید تمرینات سبک دست و پاها را آغاز کنید.
- بعد از شش هفته، انجام تمرینات بازوها و شانه ها بلامانع است.
- ترمیم کامل زخم ها حدود ۲ سال به طول میانجامد اما برای سرعت بخشیدن به روند بهبودی میتوانید از لیزر یا ماساژ درمانی کمک بگیرید. اما استفاده از این روش ها، باید زیر نظر پزشک جراح شما باشد، نه خودسرانه!
- بسته به شغلی که دارید باید مدتی را استراحت کنید و سپس به سرکار بروید. در این زمینه با پزشک خود مشورت کنید تا بهترین زمان برای آغاز فعالیت های کاری را به شما پیشنهاد دهد.
عوارض عمل پروتز سینه
عمل پروتز سینه، روش ایمنی است و به طور کلی نگرانی چندانی از این بابت وجود ندارد. البته به شرطی که یک جراح ماهر و مجرب آن را انجام دهد. عوارض این عمل مانند عوارض تمام عمل های جراحی است. اما اگر جراح شما به اندازه کافی متخصص باشد، لازم نیست نگران عوارض عمل باشید.
پروتز سینه و سرطان!
شایعات زیادی در مورد انجام پروتز سینه و ابتلا به سرطان وجود دارد. اما بیشتر این صحبت ها، تنها شایعاتی بی پایه و اساس هستند. مطالعات انجام شده، هیچ گونه ارتباطی بین استفاده از پروتزهای سینه و ابتلا به سرطان سینه نشان نمیدهند. البته در صورتی که پزشک به شکل صحیح پروتز را در محل مورد نظر قرار ندهد و پس از عمل، محل مورد نظر عفونت کند، ممکن است مشکلاتی جدی برای فرد به همراه داشته باشد. پس بهترین عمل مشروط به داشتن بهترین پزشک و کادر درمان است.
مزایای جراحی پروتز سینه
از جمله مزایای پروتز سینه، برگرداندن سینه به فرم طبیعی خودش است که به صورت مادرزادی یا به مرور زمان بر اثر عوامل مختلف کوچک یا بدفرم شده است.
برخی از افراد نیز به دلیل سرطان سینه و جراحی های مربوط به آن سینه های متقارن ندارند و جهت برگرداندن سینه ها به فرم طبیعی خود از پروتز سینه استفاده می کنند.
انواع پروتز سینه
پروتز سینه انواع مختلف دارد که از لحاظ موارد تشکیل دهنده با هم متفاوت هستند.
پروتز های سالینی (آب نمکی)
پروتز های سیلیکونی
پروتزهای ترکیبی (آب نمکی و سیلیکونی)
پروتزهای سالینی
(آب نمکی)
این پروتز ها به شکل دایره هستند و مواد داخل آن آب نمک استریل یا سالین است.در صورتی که دچار پارگی شوند، صاف می شوند و مایع درون آنها جذب بدن می شود. پروتز های آب نمکی از پروتز های سیلیکونی سفت تر است و غیرقابل نفوذ هستند.
این پروتزها دارای مزیت هایی هستند از جمله :
هزینه کمتری دارند
برش در این پروتز ها کمتر است
به معاینه کمتری نیاز دارد
حجم پروتز پس از کارگذاری در بافت سینه قابل تنظیم است
پروتزهای سیلیکونی
این نوع پروتزها از جنس سیلیکون (شبیه ژل چسبنده) هستند. پروتز های سیلیکونی به بافت پستان شبیه تر هستند از همین رو احتمالا زنان انتخاب اولشان پروتز سیلیکونی است. در صورتی که صدماتی به این پروتز ها وارد شود، پروتز های سیلیکونی از بین نمی روند و مواد داخلش به فضای اطراف یا لایههای دیگر پروتز وارد میشوند. از مزایای پروتز های سیلیکونی می توان به موارد زیر اشاره کرد :
خطر خالی شدن بی دلیل و خود به خودی ندارند
احتمال وجود چین خوردگی بسیار کمتر است
پروتزهای ترکیبی
(سالین-سیلیکون)
این پروتز ها به صورت ترکیبی هستند و زمینه ای سیلیکونی و بخشی سالینی دارند. این پروتز ها برای افرادی مناسب است که میخواهند سینه های بزرگ داشته باشند درصورتی که بافت پستان آنها کافی نیست. روند کار بدین صورت است که سالین به تدریج پر میشود و بافت پستان جا باز میکند که در این صورت میتواند پروتز های بزرگتری را بپذیرد.
معایب جراحی پروتز سینه
هر عمل زیبایی ممکن است عوارض احتمالی داشته باشد. پروتز سینه نیز دارای جنبه های منفی و عوارض احتمالی است که قبل از انجام باید از آن مطلع باشید. این معایب عبارتند از :
- احتمال ایجاد عفونت و ماستیت سینه وجود دارد
- درد در قسمت سینه احساس شود
- جای ایمپلنت پستان تغییر کند
- ایمپلنت دچار پارگی شود
- عواملی که شکل ظاهری ایمپلنت را دچار تغییر یا انحراف کند مانند : ایجاد بافت یا کپسول هایی در بافت سینه
این احتمالات بسیار نادر هستند اما جهت آگاهی شما بیان شده است. هریک از این عوارض در صورت بروز نیاز به جراحی مجدد دارد. مهمترین نکته ای که در این زمینه باید در نظر بگیرید انتخاب یک پزشک متخصص باتجربه است تا بهترین جراحی پروتز سینه را انجام داده و از خطرات احتمالی بکاهد.
معمولا بانوان عزیز به دلایل زیر به پروتز سینه نیاز پیدا میکنند:
افرادی که به دلایلی مانند سرطان ناچار به جراحی یک یا هر دو سینه خود هستند. در چنین شرایطی با پروتز میتوانند جایگزینی برای سینه های خود داشته باشند و مانند روز اول، خوش اندام باشند.
افرادی که به صورت مادرزادی سینه های بسیار کوچکی دارند و همین امر سبب کاهش اعتماد به نفس در آنها شده. چنین افرادی با استفاده از پروتز سینه میتوانند ظاهر دلخواه خود را داشته باشند.
افرادی که با گذشت زمان دچار تحلیل سینه ها شده اند. مادران شیرده پس از پایان دوران شیردهی ممکن است تحلیل رفتن بافت سینه ها را تجربه کنند. پروتز سینه کمک زیادی به بهبود ظاهر سینه های این افراد خواهد کرد.
اگر پروتز سینه انجام داده اید، یا در شرف انجام آن هستید، باید از موارد زیر آگاه باشید:
سعی کنید به مدت یک سال از آفتاب گرفتن و سولاریوم خودداری کنید.
پس از گذشت یک سال، میتوانید حمام آفتاب بگیرید یا حتی به سولاریوم بروید اما در نظر داشته باشید که نور مستقیم خورشید یا اشعه سولاریوم به برش جراحی زیر سینه نتابد.
پروتز راحت تر از بافت های طبیعی بدن، تحت تاثیر نور و گرما قرار میگیرد. بنابراین ممکن است پس از سولاریوم یا آفتاب گرفتن، احساس کنید پروتز داخل سینهتان نرم شده. نگران نباشید زیرا این حالت معمولا موقتی است.
در مدت نقاهت پس از عمل از قرار گرفتن سینه ها در معرض آفتاب جدا خودداری کنید. در غیر این صورت آسیب های جبران ناپذیری را تجربه خواهید کرد.
https://drmofrad.com/en/Article/5288/Information-about-breast-prosthesis-surgury-2